CISCO IOS Bug CSCdz57255


Tagek: Cisco,
Írta: toshy
Publikálva: 2008-09-15 21:48:42

Ez egy rövid kis írás lesz ám szerintem annál tanulságosabb.

Történt ugyanis a mai napon, hogy bizonyos Cisco Catalyst 4006-os multilayer switcheim (2 db) egyszerűen újra boot-oltak, és azóta folyamatosan nyomják bele a syslog-ba a következő hiba üzentetett:

%C4K_SWITCHINGENGINEMAN-3-PACKETMEMORYTESTPARTIALFAILURE: Packet Memory buffer test detected errors with 25% of the packet buffers. Switch operation will continue, with potentially reduced performance. Use “show diagnostic result module all detail” command to see test results.

Gyorsan rá googliztam a témára, és pár külföldi fórumon látom, hogy találkoztak már ezzel a problémával, és hogy az a baj, hogy a supervisor kártya SRAM-ban hibát talál, és hogy a supervisor kártya cseréje, esetenként a teljes chasis (sasszé, alaplap) cseréje oldotta meg a problémát.

Na gondoltam rendben vagyunk, Hétfő van, Reggel van, 8 Celsius, és szakad odakint az eső. Természetesen a kérdéses switchek, jó messze másik épületben vannak, úgyhogy az a bizonyos vízipóló meccs garantáltnak látszik. Mivel a switch még működött, csak a logot nyomja tele, ezért úgy gondoltam még egy kicsit utána nézek, és felhívtam pár nálam okosabb embert segítségért, tapasztalat cseréért. De milyen jól tettem , kiderült, hogy bizony ez egy IOS-bug, és hogy erről már nyitottak ticketett, CISCO-nál, és IOS verziónként változó, de nagyon hasonló hiba üzenettel jelzi ezt a hibát.Egyébként a Bug ticket id-ja a következő: CSCdz57255. Ez a hiba üzenet a bug ticketben a következő 3 lépést javasolja:

  • Soft Reset
  • Hard Reset
  • IOS Upgrade

Itt jegyezném meg, hogy soft reset esetén a a flash meghajtóra ki menti POST kimenetét egy TXT file-ba. Feldátumozva beszédes file-nével ellátva. De egyébként a log-ban említtet parancsot is érdemes lefuttatni.

show diagnostic result module all detail

Nálunk a soft reset nem jöt be, de a hard reset megoldotta a problémát, de ezek után kinek kell egy bug-os IOS, úgyhogy itt volt az idő, hogy IOS upgrade-eljek.

Röviden ennyi. Remélem hasznára válik valakinek.

Szólj hozzá

Hozzászólások(0)