Rólam30 -as kocka IT-s vagyok.

Na de elég a sztereotípiákból ! :-)

Azt mondják, hogy az IT -s ok annyira kockák, hogy nincs barátnőjük, családjuk (kivéve a veleszületetteket), szociális, emberi kapcsolatokra, párkapcsolatokra alkalmatlan. Nekem van családom, feleségem, gyermekem, és igen nagy haveri körrel rendelkezem. Tervezünk még egy saját gyermeket, és szeretnék egyett örökbe is fogadni. Mostanában nem nagyon járok party-zni, de inkább családi okok miatt, “Na ugye” mondhatnátok, de egyszerűen, csak minden a családommal, és a lányommal eltöltött időt ajándéknak érzek, és ha csak tehetem velük vagyok. Egyébként gyerek előtt sem sokat jártunk, vagy inkább nem kifejezetten olyan party-kra, mint amilyenre gondolnátok. Ettől vannak party-k össze jövetelek, csak a fontossági sorrend változott egy kicsit. Szeretem a jó borokat, és a sör-t, igen iszom colát is, de ezenkívül még iszom teát, gyümölcslevet… stb ez tényleg érdekes ? be lehet így valakit skatulyázni ? BE ! Ismerek ilyen embert…..

Mindig is érdekelt a számítástechnika, de nem mindig tudtam ki élni eme vágyaimat, Szüleim régimódiként nem értették, és talán nem is akarták felfogni az egészet. Így nehezen/körülményesen juthattam gép közelbe. Első gépem egy ZX Spectrum volt, és az első IBM kompatibilis PC-m pedig egy 386-s. Mindez akkor mikor már jelentek meg a Pentium I -esek. Igen hamar váltotta a 386-osom egy AMD K6 -os Pentium I -es, és a Windows 3-as is lecserélődött Win 98 -ra. Ezzel az első komoly játék kedvencemhez a Commandos -hoz értünk. Kicsit nagyok az ugrások tudom, és érdekes is, de ez talán annak tudható be, hogy nem ugrottam mindig a legmodernebb, legújabb dolgokra.
Ez a tulajdonságom most is megvan.

Linux-al legelőszőr egy Suse 1.-el találkoztam, majd mivel abban már volt egy integrált grafikus környezet is, ezért váltottam Redhat 3-ra. A Fedora -ig elkísértem a Redhat -et az útján, majd Ubuntut 5.3 -asra onnan pedig Debiánra váltottam. Máig sem találom azt az OP. rendszert/Linux változatot ami minden igényeimet kielégíti. Jelenleg úgy érzem a Debian Sarge áll legközelebb hozzá. Van vásárolt XP-m is ! Mielőt OS flame indulna, abban hiszek, hogy minden OP rendszernek megvan a maga helye. Nekem nincs időm játszani a számítógépen, eléggé kevés pénzel rendelkezem, és szeretem ha a dolgok úgy mennek, úgy történek ahogy elvárom tőlük. Ezért használok Linuxot. Próbálkoztam az OSX-el is, és magával az oprendszerrel azalatt a rövid idő alatt amíg fent volt a gépemen, nem is volt semmi bajom de az a helyzet, hogy mondjuk a családi videómat össze szeretném vágni, vagy bármilyen más problémára megoldást (programot) találni, akkor vagy össze warezolgatom, mint Windows alatt, vagy veszek, vagy keresek ingyenes freeware programot, amivel tudjuk, hogy vagy nem lehet rendesen használni vagy funkcióban nincs sehol. Valószínű, hogy az a kevés ismeretem amivel rendelkezem az OSX terén , az szólt bele annyira a dolgokba, de egyenlőre nem győzött meg. Az hogy jelenleg ha megoldást(programot) kell találnom, és beírom, hogy “apt-get install “, vagy ha bele akarok nézni egy forráskódba, akkor azt megtehessem, esetleg módosítsam is, (volt rá példa) ezt az előnyt még semmilyen más OS sem tudta biztosítani a linuxon kívül.

Körülbelül 5 éve annak, hogy az IT-s karrierem választás elé került, és választanom kellet Programozom, Rendszergazdáskodom, vagy a Hálózatokkal fogok foglalkozni. Tudom hogy lehetne ezeket mind egymás mellet is csinálni, de véleményem szerint aki mindent tudd, az mindenből csak egy keveset tudd. A Hálózatokat választottam, egy adódó lehetőségnek köszönhetően. Azóta sikeresen túl vagyok pár CISCO vizsgán, és jó pár tapasztalat gyűjtési éven amit a hálózatok közt töltöttem. Mint láthatjátok azért nem szakítottam a többi témával sem, de igazából , és komolyabban a hálózatokat viszem. Célom hogy CCIE legyek, de talán ez csak álom marad. Érdekelnének még a VOIP technológiák, de nem csak a könyvekből, hanem igaziból a gyakorlatban is. Talán ha elérek majd egy komolyabb szintet , talán akkor megpróbálkozom a külfölddel is. Jelenleg autodidakta módon saját magamtól tanulom a vizsgákhoz szükséges tananyagokat, és csak a vizsga díjakat fizetem.

Nem folytatom, majd ha eszembe jut más is ide írom.


Email címem: toshy kukac personal pont hu